19 Ağustos 2011 Cuma

İşte bu aralar en çoook istediğim şey; 500 by Gucci...



500 by Gucci
      İtalya’nın birleşmesinin 150. yılının, Gucci markasının ise 90. kuruluş yıldönümünün kutlandığı 2011’de; Fiat ve merkezi Floransa’da bulunan Gucci güçlerini birleştirerek “500 by Gucci”yi ortaya çıkardı. 500 by Gucci, İtalyan zeka ve yaratıcılığını uzun yıllardan beri dünyanın dört bir köşesinde temsil eden bu iki markanın ortaklığının bir ürünü olarak sunuluyor.
Stil     
      Fiat ve Gucci: Sade fakat rafine bir şıklığa ulaşmak için detaylar üzerinde yoğunlaşan, kaliteli malzeme arayışını hep daha da ilerletmeyi gözeten ve koşulsuz İtalyan stilini taşıyan öncü ve yaratıcı iki önemli marka. 500 by Gucci, Fiat Stil Merkezi ve Gucci Stil Merkezi’nin ortaklaşa ortaya çıkarttığı, yaratıcılığı yüksek bir işbirliğinin ürünü. Bu ortak tasarım projesinde, İtalyan tasarım markası Gucci, enerjisini ve yaratıcılığını ikonik bir otomobil olan FIAT 500’ün kendine has özelliklerine daha da değer katmaya harcadı. Bu özel çalışmanın sonucunda, iki farklı estetik yaklaşımın birleşimi olan “500 by Gucci” ortaya çıktı.
Dış Tasarım     
      500 by Gucci’nin dış tasarımında, içerdiği cam boncuklarla otomobilin bir mücevher gibi parlamasını sağlayan özel boyayla sunulan iki farklı renk ön plana çıkıyor: siyah ve beyaz. Aynı renk kombinasyonuna; 500 by Gucci’yi müşterilerinin gözünde ayrıcalıklı kılan anahtar kabında da rastlamak mümkün. Bu iki renk, farklı fakat birbirini tamamlayan iki ruh gibi: Otomobilin siyah versiyonunda siyah ve beyazın karşıtlığını yansıtan iç detaylar parlak krom detaylarla bütünleşerek agresif ve çağdaş bir karakter sergilerken; beyaz versiyonunda saten krom detaylar daha yumuşak ve sofistike bir görüntü yaratmak üzere fildişi/siyah iç tasarımla buluşuyor. Otomobilin dış görünümü 195/45 R16 lastiklerin benzersiz retro tasarımı ve dış rengi ile aynı tonda bir ışıltı sergileyen jantlar ile bütünleşerek kişiselleştirildi. Bu özel jantlar “elmas pırıltısı” ile süslenerek, bu kategoride bulunan otomobiller arasında eşi benzeri bulunmayan bir yeniliğe imza attı. Otomobilin gövdesiyle aynı renkte olan ve “GG” simgesini taşıyan jantlar, bagaj kapağı ve kapıların yan çerçevelerinde göze çarpan “Gucci” logosu gibi detaylar, Gucci kimliğini daha da belirginleştiriyor. Tabii ki, Fiat’ın “500 by Gucci” modeline benzersiz bir kimlik kazandırmak adına, Gucci markasının dünyanın dört bir köşesinde bilinen imzası olan yeşil ve kırmızı bant eklememek düşünülemezdi. Bu bantlar otomobilin çevresini sararak iç kısım ile dış kısmı birbirine bağlarken; koltuklar, vites topuzu ve paspaslar gibi birçok iç detayda da göze çarpıyor. Ayrıca aynı bantlar, emniyet kemerlerinde de sıra dışı ve bir o kadar da yaratıcı biçimde yer almış durumda. 
İç Tasarım     
      Fiat “500 by Gucci” çok şık ve fonksiyonel bir iç tasarım sunuyor. En küçük detaylara bile fazlasıyla özen gösterilmiş olan iç tasarım, moda dünyasından özel dokunuşlarla dolup taşıyor. Parlak ve saten krom detaylar, sofistike ve kadife etkisi yaratan bir renge sahip ön panel ve cazibenin tam karşılığı olarak sayabileceğimiz birçok öğe bir arada toplanmış durumda. Günümüzde cazibeyi ve çağdaşlığı simgeleyen ve yıllardır gerçek bir statü sembolü olan “Guccisima” deseni ile beraber iki renkli Frau deri koltuklar ile de tarzını yansıtmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder